Бунтът на машините: Трактори и Краят на селската Америка

В действителност, ферма-оборудване фирми имат дълга традиция на спечелил бизнес на своите клиенти, и обич, като демонстрира осезаем стойността на техните машини. „Преди повече от век“, казва Лий Klancher, „производителите ще държат жънат състезания. Това беше голямо събитие в една общност. Всички фермерите ще излязат да гледате две нови парчета на оборудване за реколтата сравними секции на една област. Който и да е най-добрият получи продажбата.

„Имаше много пари става дума, така че там са много мръсни трикове“, добавя той, „като саботират машини на конкурент или подготвям областта, така си раздел отиде по-бързо. Този вид неща продължи, защото това е един голям бизнес-в средата на 1800-те, 70 до 80 на сто от населението е земеделието. Това не е като търговците се бореха над малък ъгъл на малък пазар. “

Magnum кабина
Горе: Гледката от кабината на Case IH Magnums на края на 1980 г. даде на земеделските производители безпрецедентна видимост и ергономичен достъп до множество проверки на трактора. Снимка: Gregg Монтгомъри Collection. Top: Въведена през 1958 г., на Farmall 560 носели нови, по-мощни хидравлика. Колекция: Джери Mez. Снимка: Lee Klancher.

Lee Klancher е бил ученик на този пазар от 1992 г. насам, когато за първи път започнах да снимам и да пиша за Farmall и други International Harvester трактори, които по това време са били продавани под името Case IH. Тази есен, кафе-маса Томе Klancher му (той е водещият автор) е публикувана, посветена на продукцията на компанията от 1958 г. насам, годината фирмата навлезе в своята бурна, модерна епоха. Озаглавена „Червени Трактори: 1958-2013“, на 384-страница, шест плюс-килограмова книга е внушителна работа, почти изискваща трактор, за да го вдигне.

За Klancher, дъгата от International Harvester Company през 1902 г., за да Case IH през 1985 г. не е просто историята на компанията трактор: Това е един прозорец, за това как съвременната индустриализацията на селското стопанство се е превърнал в Съединените щати. Трактори и селскостопански инвентар на спестяване на труд те дърпат, от култиватори и сеялки за жътварки и балиращи машини, са се променили характера на страната от бряг до бряг, изтъняване на населението в селските райони, като същевременно ги Развиването в градовете и предградията.

„Частта за трактори, че е наистина интересно за мен,“ Klancher казва, „е ролята, която играе в обществото ни, превръщайки го от предимно аграрна към градската. В средата на 19-ти век, по-голямата част от населението на САЩ е земеделието. До 1993 г., правителството всъщност спря преброяване на земеделските производители, както е уникална група от населението. Днес, в света, в който живеем, е изключително градско, селския начин на живот е по същество нямаше. Това е огромна промяна, и трактори го скрипт. Без трактора, без да се механизацията на стопанството, по-голям процент от населението би все пак трябва да бъде там, селско стопанство. Не мисля, че революцията на дот-ком би се случило без трактори, „добавя той. „Ако погледнете в интернет, че е продукт на индустриализирана нация.“

1026 Wheatland
The 1026 Wheatland е направена само от 1970-1971; по-малко от 2000 са били продадени. Колекция: братя Хубер. Снимка: Lee Klancher.

Разбира се, точно като тези земеделски производители, чиято кръв тече червена или зелена, в зависимост от тяхната марка във вярност, това е също една лична история. „Моите селските корени се движат доста дълбоки“, казва Klancher. „Баща ми е израснал близо до малкия град Уилард, Уисконсин, и семейството ми има кабина и земя там. Това град е все още 97% словенски, и в продължение на много години единственият функциониращ бизнес е бар на братовчед ми.

„Дядо ми беше даден млекопроизводител,“ продължава той, „и баща ми е купил къщата ни на разстояние една ферма. Друго семейство купил самото стопанство, така че не е работеща ферма в непосредствена близост до мястото, където съм израснал. След като първоначално ще колеж за инженеринг, бях тръгнал да бъде научен журналист, когато издател се приближи към мен, за да заснеме една книга за селскостопански трактори. На един от първите издънки, аз трябваше да излезе в удобна позиция за удар детайл, и миризмата на трактора някак ми напомня на дядо ми. Нещо нещо щракна. “

Днес, Klancher все още има няколко трактори на стария Уисконсин чифлика ( „Правим малко хоби земеделие“, казва той), но едва ли може да се нарече Klancher колектор трактор, въпреки че тези хора не съществуват. „Това е изненадващо голяма общност“, казва той. „Естествено, това е предимно селски, и за събиране на трактори, трябва да имаш много място. Но аз не съм срещал повече от половин дузина колектори, които имат повече от 300 машини, всички затворени помещения. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *